Regiotour over het nieuwe stelsel van kwaliteitsborging.

Het is zover! Vanaf 1 januari 2024 werken we in Nederland met een nieuw stelsel van kwaliteitsborging in de bouwsector. Maar hoe werkt dit nieuwe stelsel in de praktijk? En wat is de rol van de Tlokb? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens onze regiotour in februari 2024. Bent u erbij?

Het land in

Als Toelatingsorganisatie Kwaliteitsborging Bouw (TloKB) houden wij landelijk toezicht op de werking van dit stelsel. Daarom trekken we onder andere met de VNG en de VKBN het land in om in gesprek te gaan met kwaliteitsborgers, aannemers, gemeenten en geïnteresseerden. Daarbij beantwoorden we vragen over de toepassing en werking van het stelsel van kwaliteitsborging in de praktijk en de rol van de TloKB.

Wat gaan we doen?

Tijdens de Regiotour stropen we de mouwen op en gaat u als deelnemer de praktijk van het nieuwe stelsel zelf ervaren. Wat zijn de uitdagingen van het nieuwe stelsel? En welke oplossingen ziet u? Samen met gemeenteambtenaren, kwaliteitsborgers, aannemers en andere deelnemers lossen we deze vragen op tijdens een interactieve werksessie.

Programma in het kort

13.00 - 14.00          Broodjes in de TloKBouwkeet

14.00 – 14.30         Plenaire opening

14.30 – 16:00         Interactieve werksessie

16.00 – 17.00         Afsluiting en borrel

Voor wie?

  • Kwaliteitsborgers
  • Gemeenten
  • Aannemers
  • Overige betrokkenen bij de Wkb die graag hun ervaringen delen en netwerken

Wanneer?

  • Donderdag 8 februari 2024: Basecamp Utrecht
  • Donderdag 15 februari 2024: ’t Boshuys, Best
  • Donderdag 22 februari 2024: Nieuwe Buitensociëteit, Zwolle

Verdere data en regio’s worden binnenkort bekendgemaakt.

Bouwplaats waar twee bouwvakkers op een steiger werken aan een geven
Beeld: ©Rijksoverheid

Wilt u deelnemen aan de Regiotour? Registreer u dan via deze link, dan ontvangt u verdere informatie.